Obama inspireras av Kennedy i tuffa tider.

Under sin vecko-videokonferans sa Obama "Idag minns jag president Kennedys ord när vårt land gick igenom svåra tider". "Be inte en bön för ett lätt liv. Be en bön om att få vara starkare män". "Be inte en bön om att få uppgifter som ni  klarar av". "Be en bön om styrka för att klara av era uppgifter".

Obama säger: -"jag förstår att folk är oroliga och tveksamma om vi lyckas implementera en plan av denna storlek. Washington har inte varit en bra förebild de senaste åren. Nu när så mycket står på spel, så är det dags för en förrändring i Washington".

USA's president understryker att staten måste spendera stimulanspaketet ansvarsfullt och med noggran efterföljning. Av den anledning ser Obama till att hans team utvecklar en styrelse som överser reglering och följer de pengar som investeras. Bland annat utvecklar man en webbsida som detaljerat förklarar var och hur staten investerar pengarna.

Om planen ska fungera måste Obama se till att stabilisera, och förändra banksystemet så att företag och familjer får börja ta lån igen. Detta kräver en förrändring av nuvarande regler. 

Obama ser ljust på framtiden. .-"Vår statsskuld har växt till  det dubbla på bara åtta år och vi har fåt ärva ett underskott på 1 billion dollar. Om vi ska uppleva en långsiktiga ekonomiska  tillväxt så krävs det att vi ser över vårt underskott och investerar i de saker vi behöver. Det är en tuff utmaning men det är en utmaning vi kommer att klara av".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0